Βαβέλ, Βαβέλ, είσαι εδώ ;
μια 24ωρη performance στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Iris Karayan, χορογράφος
Πάκυ Βλασσοπούλου, εικαστικός
Δήμητρα Κονδυλάτου, εικαστικός / video artist
Ilan Manouach, εικαστικός / μουσικός
Elizabeth Saint-Jalmes, εικαστικός / performer
Pascal Pellan, ηχητικός σχεδιαστής

με τη συμπαράσταση της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Les Ateliers du Vent και του ΚΕΤ

από το Σάββατο 8 Οκτωβρίου (13:00) μέχρι την Κυριακή 9 Οκτωβρίου (13:00)
είσοδος ελεύθερη

{To σχέδιο έχει ως αφετηρία την ταινία L’An 01, Έτος 01 (1973) των Jacques Doillon, Alain Resnais και Jean Rouch, βασισμένη στο σενάριο του Gébé.}

για το σχέδιο Babel

Ο Pascal Pellan και η Elizabeth Saint-Jalmes συναντήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου «Quelles sont nos ruines?» («Ποια είναι τα ερείπιά μας;») που καθοδηγούσε ο σκηνοθέτης Alain Hélou ανάμεσα στο 2013 και το 2015. Εμπνευσμένοι από την περιπέτεια αυτή, οι δυο καλλιτέχνες θέλησαν να τη συνεχίσουν και να την αναπτύξουν συλλογικά με το πρότζεκτ «Βαβέλ, Βαβέλ, είσαι εδώ;» Το σχέδιο διαμορφώνεται με τη συμπαράσταση της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Les Ateliers du Vent (Τα εργαστήρια του Ανέμου) της Rennes (Βρετάνη, Γαλλία). Το σχέδιο απευθύνεται σε άτομα από διαφορετικές κουλτούρες, που επιθυμούν να συνδράμουν σε μια «από κοινού καλλιτεχνική πράξη».

Στόχος: μια ζωντανή έρευνα, ένας καλλιτεχνικός συλλογισμός σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χτίζουμε το μέλλον μαζί, εδώ και τώρα, και χρησιμοποιούμε γι’ αυτό το σκοπό μια συλλογική και πολλαπλή σκέψη. Το πρότζεκτ «Βαβέλ, Βαβέλ, είσαι εδώ;» είναι χωρισμένο σε τρεις διαφορετικές φάσεις, εξελίσσεται μέσα σε τρία χρόνια, και αποτελείται από μια σειρά εργαστηρίων πειραματισμού, συνάντησης, δημιουργίας ― πάντοτε με καλλιτέχνες, δομές, θεατές και πολίτες από διαφορετικές χώρες. Τέσσερις residencies στην Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Ρωσία και τον Καναδά (Québec) από το 2016 μέχρι το 2018 διαμορφώνουν έναν χώρο ανοιχτό στις συνεργασίες. Κάθε workshop κρατάει μία εβδομάδα και ολοκληρώνεται με μια συλλογική 24ωρη performance ανοιχτή στο κοινό.

Το σχέδιο αυτό σκοπεύει να δημιουργήσει μια διαρκή συνεργασία και μια διεθνή πλατφόρμα συνάντησης και έρευνας ανάμεσα σε καλλιτέχνες και ερευνητές της τέχνης. Επιθυμεί κατ’ αυτόν τον τρόπο να αναδείξει το ρόλο των καλλιτεχνών και των καλλιτεχνικών παραγωγών στην επινόηση, στη δημιουργία της κοινωνίας. Η τελευταία φάση του σχεδίου θα λάβει χώρα στη Γαλλία, στα Εργαστήρια του Ανέμου (Ateliers du vent) το Νοέμβριο του 2018, μ’ ένα εβδομαδιαίο workshop που θα ολοκληρωθεί με μια δημόσια παρουσίαση και μια έκθεση / εγκατάσταση των ιχνών που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενες φάσεις του πρότζεκτ «Βαβέλ, Βαβέλ, είσαι εδώ;»

Παράλληλη εκδήλωση στη Γαλλία

@ Les Ateliers du vent, 59, Rue Alexandre Duval, 35000 Rennes
02 99 27 75 56 | www.lesateliersduvent.org
Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου (18:00 ⤏ 20:00) : ελληνικό στέκι, παρουσίαση του σχεδίου Babel υπό μορφή έκθεσης / εγκατάστασης, ανάγνωση του κειμένου Προσωπικές μυθολογίες της Myriam Gauthier (θεατρική εταιρεία Becs verseurs), τοίχος έρευνας γύρω από το σχέδιο: « Πώς χτίζουμε το τοπίο μας, μαζί; », παρέμβαση της Lise Gaudaire (φωτογραφία / βίντεο / κείμενο / ήχος), live σύνδεση μέσω Skype με την performance στην Αθήνα.

Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: (00 30) 213 00 40 496
Κινητό: (00 30) 69 45 34 84 45
Ώρες τηλεφωνικών κρατήσεων: 11:00-14:00 και 18:00-21:00
Site | Facebook | Instagram | Ε-mail