Επειδή στο Music Society θέλουμε να μάθουμε να «επικοινωνούμε τις ιδέες στο κεφάλι μας» και να «εκφράζουμε αποτελεσματικά αυτό που έχουμε στον νού μας», η ‘Εισαγωγή στη Δημιουργική Γραφή’ σκέφτεται να γίνει ‘διπλή’.

Οι συναντήσεις της Τρίτης με το Μάρκο Φράγκο έχουν ήδη ξεκινήσει και, λόγω αυξημένης ζήτησης, σκεφτόμαστε να περάσουμε και σε δεύτερη ομάδα, για να χωρέσουμε όλοι! 
Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει 12 συναντήσεις και θα έχει διάρκεια 3 μήνες (απογευματινές ώρες).

Εισαγωγή στη δημιουργική γραφή (χαρακτήρες – πλοκή – φόντο) – Ρεαλιστική γραφή

Εισηγητής: Μάρκος Φράγκος

  • Πώς μπορούμε να εκφράσουμε αποτελεσματικά αυτό που έχουμε στο νου μας;
  • Πώς είμαστε σίγουροι ότι επικοινωνούμε τις ιδέες στο κεφάλι μας;
  • Πώς θα καταφέρουμε να συγκινήσουμε τον αναγνώστη μας;
  • Πώς θα βάλουμε στο χαρτί όσα δεν χωρούν στον προφορικό λόγο;

Τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Music Society δίνουν έμφαση στην επικοινωνία και στην αυτοέκφραση. Μέσα σε 12 συναντήσεις προσπαθούμε να μάθουμε να επικοινωνούμε σωστά, καθαρά και εύστοχα τις σκέψεις μας, χρησιμοποιώντας την λογική και τη φαντασία μας.

Ρεαλιστική γραφή

Πρόκειται για το είδος γραφής που συναντάμε στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά κ.λπ.) σε “τύπους” κειμένων που έχουμε μάθει να αποκαλούμε δημοσιογραφικά (ρεπορτάζ, άρθρο, δοκίμιο κ.λπ.). Η ρεαλιστική γραφή έχει να κάνει με τη σωστή χρήση και διαχείριση της λογικής και της παρατηρητικότητάς μας αλλά και με την διεισδυτική και αναλυτική μας ικανότητα. Πρόκειται για μια σειρά τεχνικών που μας βοηθούν να γράφουμε κατανοητά και αποτελεσματικά, χωρίς να ταλαιπωρούμε τον αναγνώστη μας.

Δημιουργική γραφή

Πρόκειται για το είδος γραφής που συναντάμε στα λογοτεχνικά βιβλία σε “τύπους” κειμένων που έχουμε μάθει να αποκαλούμε μυθοπλαστικά. Η δημιουργική γραφή έχει να κάνει με τη σωστή και ελεύθερη διαχείριση της φαντασίας μας αλλά και την τολμηρότητα με την οποία βουτάμε μέσα σε αυτήν. Τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής “ξεκλειδώνουν” τους τρόπους που όλοι έχουμε μέσα μας, ώστε να πλάσουμε ιστορίες που αφενός εκφράζουν μια ψυχική πτυχή μας και αφετέρου αφορούν ή ενδιαφέρουν πολύ τους αναγνώστες μας.

Μέσα σε ένα ευχάριστο, συμμετοχικό περιβάλλον, τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής πραγματοποιούνται εν είδει ασκήσεων και ευφάνταστων “παιχνιδιών” με τον γραπτό λόγο, με απώτατο σκοπό την όσο το δυνατόν πιο ακριβή και πλήρη αποτύπωση των ιδεών και σκέψεών μας. Mέσα από μια μεγάλη γκάμα αφηγηματικής γραφής μαθαίνουμε αρχικά:

  • Πώς στήνουμε “ζωντανούς” χαρακτήρες
  • Πώς δημιουργούμε το φόντο στο οποίο κινούνται
  • Πώς εξελίσουμε την πλοκή με εύστοχο τρόπο.

Χρειάζεται απλά μεράκι, όρεξη, πάθος για έκφραση. Και βέβαια μελάνι και μερικές κόλλες χαρτί. Τα υπόλοιπα, τα αφήνουμε στην ομάδα και στην φαντασία μας.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει 12 συναντήσεις και θα έχει διάρκεια 3 μήνες (απογευματινές ώρες).

Για ακόμη περισσότερη επικοινωνία και αυτοέκφραση!

Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων. Για κρατήσεις: 6985606912

Σας περιμένουμε!!