Γιάννης Αναστασάκης (guitar, fx, live sampling)
Θοδωρής Ρέλλος (βαρύτονο σαξόφωνο, φλάουτο, κείμενα)
Βίκη Μπισμπίκη (live-visuals)
Special guest: Έλενα Κακαλιάγκου (γαλλικό κόρνο)
Τρίτη 24 Aπριλίου 2018
21:30 | 5 €

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ, μια φορά το μήνα, μουσικούς της εγχώριας και ξένης πειραματικής σκηνής και visual artists, για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά στη δημιουργία ενός in situ οπτικο-ακουστικoύ project.

Στο session του Απριλίου προσκαλεί τον Θοδωρή Ρέλλο (βαρύτονο σαξόφωνο, φλάουτο, κείμενα) και τη Βίκυ Μπισμπίκη (live visuals) με special guest την Έλενα Κακαλιάγκου (γαλλικό κόρνο). Οι μουσικοί, αν και προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, πειραματίζονται από κοινού μέσα από την ηλεκτρονική επεξεργασία φυσικών ήχων, κειμένων και στίχων, δημιουργώντας έτσι ένα σενάριο σύγχρονης μουσικής έκφρασης.

Γιάννης Αναστασάκης
Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης ο σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals).
Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Θοδωρής Ρέλλος, Χάρης Λαμπράκης, Φλώρος Φλωρίδης, Haig Yazdjian κ.α.
Περισσότερες πληροφορίες: www.jannisanastasakis.com

Θοδωρής Ρέλλος
Ο Θοδωρής Ρέλλος είναι ένας από τους μουσικούς που καθόρισαν (και καθορίζουν) τον ήχο της ελληνικής τζαζ τα τελευταία 25 χρόνια. Μέσα αλλά και έξω από τους Mode Plagal, ο ήχος του Θοδωρή Ρέλλου είναι συνυφασμένος με μερικές από τις πιο δημιουργικές στιγμές της σύγχρονης «ζωντανής» τζαζ αλλά και πειραματικής σκηνής και βεβαίως της ανάλογης δισκογραφίας. Έχει συνεργαστεί με τον Μιχάλη Σιγανίδη, με τον οποίο κυκλοφόρησαν πρωτοποριακούς δίσκους στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με το Θάνο Μικρούτσικο, τους Χειμερινούς Κολυμβητές, τις Τρύπες, τους Φατμέ, το Βόσπορο κ.ά.

Βίκη Μπισμπίκη
Η Βίκη Μπισμπίκη συνδυάζει νέες τεχνολογίες και γλώσσες προγραμματισμού για να εκφράσει και να εξερευνήσει τη δική της προοπτική του κόσμου και το ρόλο μας σε αυτόν, μέσα από τις δυνατότητες των οπτικοακουστικών διαδραστικών έργων. Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος Τέχνη Εικονική Πραγματικότητα και Πολυχρηστικά Συστήματα Καλλιτεχνικής Έκφρασης της Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα και Paris 8 στο Παρίσι. Έχει παρουσιάσει δουλειά της και έχει συμμετάσχει σε συνεργατικά έργα, παραγωγές, φεστιβάλ, πολιτιστικά και ερευνητικά έργα όπως τα: European Projects EASTN and Performigrations, NEON & Marina Abramovic Institute, Centre Dramatique National la Commune στο Παρίσι και το International Research Conference Technoetic Telos: Art, Myth & Media, Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού (Κεφαλονιά) και άλλα.
Στις παραστάσεις της συνδυάζει διαδραστική σύνθεση εικόνας σε πραγματικό χρόνο με αισθητήρες κίνησης, χρήση κάμερας και διάδραση με ήχο, για να δημιουργήσει μη γραμμικές αφηγήσεις κινούμενης εικόνας μέσω του αυτοσχεδιασμού.

Έλενα Κακαλιάγκου
Η Έλενα Κακαλιάγκου, μεγαλωμένη στο Βόλο, είναι δραστήρια στη σύγχρονη και αυτοσχεδιαστική μουσική σκηνή, αρχικά στο Βερολίνο και κατ΄ επέκταση σε άλλα κεντρικά σημεία της Ευρώπης. Το παίξιμό της χαρακτηρίζεται από τις επιρροές της κλασικής και της παραδοσιακής μουσικής, εφαρμοσμένες στο κατ΄ εξοχήν λυρικό ορχηστρικό γαλλικό κόρνο.
Είναι μέλος των σχημάτων PARA (AT), Rank Ensemble (FI), zeitkratzer (DE) & Zinc & Copper (DE).
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.elenakakaliagou.com

Eπόμενο The Sound of Color: Πέμπτη 10 Mαΐου

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: 213 00 40 496
Κινητό: 69 45 34 84 45
Site | Facebook | Instagram | Twitter