«’Εφυγε ο αλητάμπουρας μάγκες…» (HUMBA! #39 – editorial)

Το 39ο τεύχος του περιοδικού HUMBA! που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο το βρίσκει να λέει AD10S στον Diego Armando Maradona, να είναι μονοθεματικό για πρώτη φορά στην μακρά ιστορία του, έγχρωμο από την πρώτη έως την τελευταία του σελίδα και να αποτελεί το τεύχος στο οποίο το Music Society web radiON έχει εμπλακεί πιο ενεργά από ποτέ. Διότι δεν πρόκειται απλά για μια ακόμα έκδοση τεύχους ενός εκ των μόνιμων συνεργατών του ραδιοφώνου, αλλά και γιατί τρεις παραγωγοί του Music Society συμμετείχαν σε αυτό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Ο Σπύρος Καλετσάνος (Noir) στο κείμενο του “Νότος” (σελ. 10-11) μιλά για τα κοινά χαρακτηριστικά των τριών πόλεων στις οποίες έζησε και αγωνίστηκε ο Diego Maradona και την έννοια του νότου. Αρκετές σελίδες αργότερα ToSofoPaidi (blanketed by static) κάνει μια βόλτα στο γήπεδο της Argentinos Junios στο Buenos Aires, ένα “Groundhopping στο Estadio Diego Armando Maradona” (σελ. 62-63), ενώ συμμετέχει στην μετάφραση του Αργεντίνου σκηνοθέτη και φωτογράφου Cristian Pirovano ο οποίος μιλά για τον “Λευτέρη: τον Έλληνα οπαδό της Μπόκα και της Αργεντινής” (σελ. 102-103). Τέλος, το Καπυμπάρα (Agit Pop) μεταφράζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Mickaël Correia “Un histoire populaire du football” (μια λαϊκή ιστορία του ποδοσφαίρου) με τίτλο “Ποδοσφαιρική Θεϊκότητα” (σελ. 90-91).

Όμως η συμμετοχή των παραγωγών του Music Society δεν σταματά μόνο στα γραπτά, αλλά φέρνει το περιοδικό σε πιο ταιριαστά με το ραδιόφωνο, ηχητικά μονοπάτια. Έτσι, ToSofoPaidi στα πλαίσια της εκπομπής του και πάντα στο πλαίσιο της καταραμένης πανδημίας που εδώ και ένα χρόνο μας ταλαιπωρεί, ετοίμασε ένα Quarantine Tape αφιερωμένο στα τραγούδια που γράφτηκαν ή σχετίζονται με τον Diego Maradona, συνοδεύοντας το κείμενο του.

Αναζητήστε το 39ο τεύχος του περιοδικού HUMBA! στα σημεία διανομής του, είτε παραγγείλτε το από το ολοκαίνουργιο ηλεκτρονικό κατάστημα του περιοδικού, πάρτε το στα χέρια σας και διαβάστε το από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα του, ίσως ακούγοντας παράλληλα το mixtape για τον Diego Maradona ή τις υπόλοιπες εκπομπές των παραγωγών του Music Society. AD10S Diego!