Τι σας έχει βρεί κι εσάς καλοκαιριάτικα ε;

Να είστε μπροστά σε μια οθόνη και να διαβάζετε άλλο ένα editorial…

Εμένα που το γράφω αυτή τη στιγμή να δείτε τι με έχει βρεί.

Που σκέφτομαι που ήμουν λίγες μέρες πρίν και που βρίσκομαι τούτη τη στιγμή.

Ο ανεμιστήρας αν είχε λαλιά,θα μου έσουρνε τα εξ αμάξης.

Το air…του τοίχου παραμένει ντεκόρ γιατί δεν το συμπαθώ καθόλου.

Νερό. Μα πόσο νερό ακόμα; Κουάξ κουάξ..τα ηχητικά εφέ της κοιλιάς μου.

Να μην αναφέρω την περιβολή μου,γιατί θα κατεβάσουν νύχτα το site μας!

Στο μπαλκόνι μου δεν θέλω να αράξω,γιατί ο απέναντί μου κυριούλης δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει,απ’το να ποτίζει συνέχεια (και καλά..) τα φυτά του&τα δέντρα του,

που είναι λίγο πρίν το σάπισμα με τέτοια νεροπλημμύρα.

Η κυρία του τον κλείνει μέσα και παίρνουν το γνωστό επαναληπτικό χάπι-tv…

εκείνος βρίσκει την άκρη και βγαίνει από άλλη πόρτα.

Όπως και να έχει…είναι καρα-καλόκαιρο  και λιώνουμε.

Είναι σχεδόν τέλος Ιουλίου και…όπως με ενημέρωσε η γιαγιά μου,τα μερομήνια κάποιου Ανδρόνικου_λένε,πως mini-maxi-midi καύσωνες θα’χουμε μέχρι Οκτώβριο.

Και λιγοστούς αέρηδες επίσης.

Αυτό μου το τόνισε..λες και θα πάω για ράντισμα στους επόμενους μήνες!

Για να μην μακρυγορώ…

ελπίζω να έχετε αράξει σε κάποια παραλία,σε ένα μπαλκόνι,

σε κάποια αυλή&κάτω από μια κληματαριά…

η να πλησιάζει ο καιρός να φύγετε από το λεκανοπέδιο της Αφρικής.

Έστω και λίγο,για κάποιους λιγότερο και κάποιους περισσότερο είναι απαραίτητη αυτή η φυγή.

Χρήζει αναγκαίο,να αλλάξουν εικόνα…οι ίδιες οι εικόνες!

Θα μπορούσα να σας ευχηθώ μια τυπικούρα κι ένα_ίδιο καλό καλοκαίρι

γράφοντας σας διάφορα

που με έναν δικό σας τρόπο να τα κάνετε ταινία.

Αλλά θα με σιχτιρίσετε…είμαι σίγουρη.

Ιδιαίτερα__όσοι δεν έχετε εκδράμει α-κό-μα!

Αυτό που θα κάνω όμως είναι άκρως καλοκαιρινό,γλυκό και…

« συνταγή για σοκολατένιο παγωτό » (πανεύκολη,πιστέψτε με)

Ta εντός: 410ml γάλα ζαχαρούχο-250ml κρέμα γάλακτος

410ml γάλα εβαπορέ-2κ.σ κακάο σκόνη

100γρ.σοκολάτα γάλακτος η κουβερτούρα

(τριμμένη σε χοντρό τρίφτη η σε ψιλοκομμένα κομματάκια)

Σε ένα μεγαλούτσικο μπόλ,ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε αλύπητα για 5 λεπτάκια με μίξερ χειρός. Σκοπός είναι να αφρατέψει οκ;

Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε για 1-2’ να ανακατευτούν καλά

τα υλικά. Προσθέτουμε το εβαπορέ και το κακάο,συνεχίζοντας το ανακάτεμα

για 1’,μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστη κρέμα.

Προαιρετικά,και ανάλογα τα κέφια μας…ρίχνουμε τα κομματάκια

της σοκολάτας.

Μη φρικάρετε…άλλο ένα ανακάτεμα και βάλτε το «πράμα» στην κατάψυξη

για μισή ωρίτσα.

Θέλω την προσοχή σας τώρα ε; (εδώ είναι η μαγκιά του παγωτού :p )

Στο μισάωρο,το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ για 3’-4’.

Και πάλι μέσα για μισή ώρα.

ΑΥΤΟ,πρέπει συνολικά να χτυπηθεί 3 φορές λέμε.

Και 3 φορές να μπεί&να βγεί από την κατάψυξη. Το’χουμε;;;

Τούτο το χτύπημα γίνετε_για να διαλυθούν οι κρύσταλλοι,να μη μας πέσει η οδοντοστοιχία και να γίνει αφράτο και μαλακό στην κατάποση το παγωτό!!

Με το καλό σας εύχομαι…

Μα ήταν τόσο απλό…ε;

Συνοδεύστε το με ότι τραβάει ο ουρανίσκος σας…

Η δική μου διάθεση φτιάχνει γλυκό βύσσινο αυτή τη στιγμή,για να κάνει παρέα

στο παγωτό και να σώσει…τυχόν υπογλυκαιμικό σύνδρομο!!

Βγαίνω μπαλκόνι.Τον μάζεψε τον αγαπούλη της η απέναντι κυριούλα…

Θα σας editorial-συναντήσω και πάλι,προς το τέλος Αυγούστου…

Με ότι αυτό συνεπάγεται…

…Όμορφο Καλοκαίρι Να Έχουμε !!!

maro*