Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις ραδιόφωνο…”Καλοί” και “κακοί”, εύκολοι και δύσκολοι, για τη μουσική, για σένα, για τον ακροατή ή για κάποιους άλλους… Το musicsociety είναι η προσπάθεια 65 ανθρώπων (τελευταία καταμέτρηση) να κάνουμε και να ακούσουμε το ραδιόφωνο έτσι όπως μας αρέσει, έτσι όπως το έχουμε ονειρευτεί.

Πώς, δηλαδή; Ξεκινάμε… Πιστεύοντας, πάνω απ’ όλα, σε ένα ραδιόφωνο που σέβεται πρώτα τη μουσική και τον ακροατή του. Θέλουμε να ακούμε ραδιόφωνο που τη μουσική του διαλέγουν άνθρωποι σαν εμάς, άνθρωποι που σήμερα αισθάνονται καλά, αύριο όχι, που ζουν και κινούνται σ’ αυτή την πόλη, που θέλουν να επικοινωνήσουν κάτι από το προσωπικό τους soundtrack.. Δεν θέλουμε μουσικές που διαλέγουν υπολογιστές, ούτε την κρύα αίσθηση των ατέρμονων και επαναλαμβανόμενων playlist. Δεν μας αρέσουν οι υπέροχες φωνές που δεν ξέρουν τι λένε- συνήθως τίποτα σχετικό με τη μουσική- βαρεθήκαμε να ακούμε για διαγωνισμούς με δώρο μπλουζάκια και για την κίνηση στους δρόμους, βαρεθήκαμε να ακούμε ατελείωτες διαφημίσεις, σπόνσορες και ζώδια (..αν και το πρόβλημα με τον ανάδρομο Ερμή παραμένει…)

Μαζευτήκαμε, λοιπόν, φτιάξαμε έναν όμορφο χώρο και ξεκινήσαμε να “εκπέμπουμε τα θέλω μας”, αφού πρώτα αποφασίσαμε ότι μέσα στο σταθμό θα είμαστε ΜΙΑ ομάδα και όλοι θα έχουμε λόγο, αλλά και ευθύνη για ό,τι συμβαίνει (αυτοδιαχείριση, νομίζουμε, το λένε..). Στη συνέχεια διαπιστώσαμε ότι μας ενδιαφέρει και η αυτοδιαχείριση του ελεύθερού ΜΑΣ χρόνου, γι΄ αυτό ετοιμάσαμε και μια σειρά από σεμινάρια και workshops, όχι μόνο για μας αλλά και για τους φίλους μας και για όσους νιώθουν κάτι να τους κρατάει σε κίνηση, για όσους θέλουν να μαθαίνουν, να πράττουν, να πηγαίνουν λίγο παρακάτω…

Και κάπως έτσι άρχισε η “πτήση’ μας στον ιντερνετικό “αέρα.. Έχοντας φτιάξει πια 65 δικούς μας τρόπους να κάνουμε ραδιόφωνο… Με την πρώτη ματιά (ακρόαση, μάλλον…) θα διαπιστώσεις πόσο διαφορετικοί είναι αυτοί οι τρόποι, αλλά με τη δεύτερη σίγουρα θα αντιληφθείς και την ομοιότητά τους. Είμαστε εδώ, και οι 65, γιατί ο καθένας μας αγαπάει τις μουσικές του και θέλει να ακουστούν – μιλάμε στο μικρόφωνο όχι για να μας θαυμάσεις, ούτε για να αυτοψυχαναληθούμε, αλλά για να επικοινωνήσουμε λίγο από τον ερασιτεχνικό μας… επαγγελματισμό! 65 διαφορετικοί άνθρωποι–τρόποι, που όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα: Η μουσική ειναι ΜΙΑ και αξίζει να ακούγεται, αρκεί να είναι ΑΛΗΘΙΝΗ.
Welcome to musicsociety!