Χθες βράδυ είχα εκπομπή, εδώ στο music society και είχα πολλά νέα να πω, πολλά να διηγηθώ. Οι Last Drive με τους Deus X Machina στις 9 του Φλεβάρη είχαν ανέβει ξανά στη σκηνή μαζί, αυτή τη φορά στο Αν Club, όπως πριν 18 χρόνια περίπου στο ιστορικό Ρόδον Club. Αυτή τη φορά για φιλανθρωπικό σκοπό. Θυμάμαι τότε αρχές προς μέσα των 90’s οι Drive μέτραγαν μέρες πριν διαλυθούν και μείνουν σαν μπάντα μακριά μας για πολλά χρόνια. Τότε οι Deus είχαν ήδη βγάλει ένα 7’’ και ένα άλμπουμ . Από τότε έδειχναν τη μεγάλη μπάντα έμελε να γίνουν . Ακόμα και τώρα, όταν παίζουν το execute από εκείνο το πρώτο τους  7’’ γίνεται χαμός!!!

Εκείνη την εβδομάδα λοιπόν είχε βγάλει δίσκο και ο Mark Lanegan, 6 Φλεβάρη η κυκλοφορία του. Δυο νέα μουσικά που ήθελα να μοιρασθώ με αυτούς που ακούν την εκπομπή μου και να περάσω και γω μια ώρα ξενοιασιάς μιας και το ράδιο και η μουσική είναι το καταφύγιο μου. Όμως τα δακρυγόνα και οι καταστροφές με εμπόδισαν να φτάσω. Έτσι αυτά που ήθελα να πω πριν μια εβδομάδα τα είπα χθες και έπαιξα και Drive και Deus και Lanegan και άλλα. Χθες το μεσημέρι λοιπόν, διάλεγα τα cd μου για τη βραδινή εκπομπή και έριχνα και μια ματιά στο internet να μάθω κάνα νέο. Διάβασα λοιπόν πως έχουν κλείσει κάποιοι σταθμοί του metro και σκέφθηκα πω ς έπρεπε να κάνω μεγάλο κύκλο για να φτάσω στο σταθμό. Αλλά δεν ήθελα να με κρατήσει πάλι κάτι πίσω. Ανοιχτό το Θησείο, ωραία η βόλτα μέχρι την Καπνικαρέας. Στο μοναστηράκι έπαιζε μια μπάντα με πνευστά και ήταν λίγοι ντυμένοι μασκαράδες. Ένα κοριτσάκι γύρω στα τρία, είχε ντυθεί Οβελίξ. Ήταν σα μινιατούρα του. Φαντάστηκα το πιτσιρικάκι-Οβελίξ να κρατά το Μενίρ και έσκασα στα γέλια. Έφτασα λοιπόν στο στούντιο με όρεξη για μουσική και επικοινωνία. Πρώτο τραγούδι… ένα των Καλιφορνέζων Savage Republic οι οποίοι δυο μέρες πριν έπαιξαν στο Αν.

Μια μπάντα που αγαπά την Ελλάδα. Το κομμάτι ήταν μια διασκευή που είχαν κάνει το 1982 στον «Αντώνη» του Μίκυ Θεοδωράκη, θα το έπαιζαν και το Σάββατο στη Λάρισα και χθες στη Θεσσαλονίκη. Ένα κομμάτι από το soundtrack της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ζ», μια ταινία που εξελίσσεται  στην εποχή της χούντας στην Ελλάδα. Η εκπομπή τελείωσε και η Αθήνα ήσυχη, η Ακρόπολη να φέγγει…καλή εβδομάδα.

Vagg