“Η κοινωνία είναι ένα μπουρδέλο. Ο κόσμος είναι ένα μπουρδέλο. Το Σύμπαν είναι ένα Μεγάλο Μπουρδέλο. Δεν καταλαβαίνω τι πήγε τόσο στραβά. Τη μια στιγμή ήταν μερικοί πίθηκοι που χαρήκανε πολυ όταν ανακάλυψαν τη φωτιά και λίγο μετά κάτι ηλίθιοι που χαρήκανε πολύ όταν ανκάλυψαν το πολυμαχαιράκι που κόβει τ’ αγγούρια και τα καρότα σε οχτώ διαφορετικά σχήματα.

Κάπου στο ενδιάμεσο έγινε το λάθος. Στο σχολείο έμαθα ότι η επιστήμη ήταν κάτι γραμμές και αριθμοί που είχαν σκοπό την απόδειξη του εαυτού τους. Μετά κατάλαβα ότι η φιλοσοφία ήταν κάτι λέξεις που σκοπό είχαν να σε εντάξουν σ’ αυτές. Η μία δεν είχε ανάγκη την άλλη και οι δυο περνάνε τέλεια, η κάθε μία για την πάρτη της. Τώρα λοιπόν που γύρισε ο τροχός, κάθομαι και τις βλέπω που έχουνε πάρει από μια γωνία, κοιτούν προς τον τοίχο, πεισματάρες, εγωίστριες και υστερικές γεροντοκόρες, σιωπηλές, απελπισμένες, ανήμπορες, στο ράφι. Σχεδόν τις λυπάμαι.

Και περπατώ.
Και σε τελική ανάλυση, γιατί δηλαδή να είναι το Σύμπαν έτσι και όχι αλλιώς; Υπάρχει ένας θείος μου στο χωριό που πιστεύει ότι «Εν αρχή ήταν τα δύο αδέρφια, ο Συμ και ο Παν», οι οποίοι εν συνεχεία ενώθηκαν για να σχηματίσουν τελικά το ΣύμΠαν. Γιατί να μην έχει δίκιο αυτός;”

Απόσπασμα απο το βιβλίο Χαστουκόψαρα του Λένου Χρηστίδη

Άντι να πιστεύω ότι το σύμπαν συνομωτεί κάποιες φορές  εναντίον μου  και μου στέλνει όλη την κακή του ενεργεια προτίμω την άποψη του θείου.  Είναι δυο αδέλφια που έχουν γίνει ένα και καμία φορά στην περίπτωση μου διαφώνουν…

Διακοποβίβλιο!!!!!!!!

Καλό καλοκαίρι

Μαρια ΤΤΤΤ