Panos Birbas

Between Bars 07/05/2014
Bill Hunchback & Μελέτης Abelhia

Πάνος Μπίρμπας @ facebook

Κάθε Δευτέρα από τις 14.00 έως τις 16.00 , ο Meletis Abelhia και ο Bill Hunchback γεφυρώνουν τη χρονική απόσταση από μπαρ σε μπαρ χρησιμοποιώντας εκείνα τα μουσικά δισκοειδή αντικείμενα και τα κατάλληλα λόγια, που οι επιστημονικοί αναλυτές παλεύουν ν’ αποκρυπτογραφήσουν. Between Bars: μια εκπομπή που την αντιλαμβάνονται μουσικολάτρεις.

Το “Mournful” είναι το ντεμπούτο άλμπουμ του Πάνου Μπίρμπα, σε επιμέλεια και παραγωγή του Lolek. Είναι ένα ταξίδι μεταξύ μύθου και αλήθειας. Στέκεται στη σκοτεινή πλευρά του δρόμου και αφηγείται αληθινά συναισθήματα πλέκοντας φανταστικές ιστορίες. Βιώνει κυνικά τον έρωτα, τον θάνατο, την απώλεια, τη φυγή, την ελευθερία.

Ακολουθεί έναν φυγά-κατάδικο που καταφέρνει να το σκάσει από το κελί του για μια και μόνο νύχτα, εκρήγνυται σαν φλεγόμενο άστρο στον κόκκινο ουρανό της πόλης αναζητώντας τον αληθινό έρωτα. Στέκεται μοναχικά κοιτάζοντας από το παράθυρο την βροχερή πόλη της Νέας Υόρκης, αδιαφορώντας για την φασαρία και τους μπελάδες που προκαλούν οι συμμορίες της. Θρηνεί μόνο για την αγάπη που έφυγε, για την αγάπη που αλλάζει μορφές, αλλά υπάρχει πάντα γύρω του.

Το “Mournful” νοσταλγεί και αγγίζει διακριτικά το παρελθόν , σου ζητάει να χορέψεις valse και ύστερα σε καθηλώνει με τους αργούς, σχεδόν νεκρικούς swing ρυθμούς του. Μεταμορφώνεται όμως μέσα από πολύ δυνατά ξεσπάσματα, από απελπισμένες κιθάρες που σε μεταφέρουν στην βαθύτερη Αμερική και σε ξεσηκώνει να χορέψεις με τους pure rock και trip hop ρυθμούς του.

 

Ακούστε τη συνέντευξη του Πάνου Μπίρμπα στην εκπομπή Between Bars εδώ:

 

Between Bars 05-05-2014 (Με συνέντευξη Πάνου Μπίρμπα) by Music Society Webradion! on Mixcloud

 


More Posts for Show: