OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 ο Κώστας Μελίτης και η Μαριλένα Σαλαμάνου φιλοξένησαν εκτάκτως στο studio του Music Society τους Tales of Murder and Dust!

Σάββατο βράδυ κατηφορίζουμε την Ερμού με τεράστιο  χαμόγελο. Βλέπεις σε λίγη ώρα θα συναντούσαμε στην Αβραμιώτου τους Δανούς ΤΟMD. Αγωνία και απανωτά τσιγάρα μέχρι να εμφανιστούν. Και όταν τέλειωσε το sound check, ένας-ένας άρχισαν να εμφανίζονται. Έξι μαυροντυμένοι Δανοί, χειραψίες και δύσκολα σκανδιναβικά  ονόματα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αμηχανία μηδέν, από την πρώτη στιγμή  άρχισαν τα γέλια και τα πειράγματα στο δρόμο προς το σταθμό, συνοδευόμενα από  ιστορίες  για  τη χιονοθύελλα που άφησαν πίσω στο Aarhus αλλά και για το μπανιερό που κουβαλούσαν στις βαλίτσες  τους.

Ακολούθησε  το καλωσόρισμα  στο σταθμό του Music Society με το ανάλογο αλκοόλ και κυκλαδίτικες γιαγιαδίστικες πίτες για συνοδεία.

Κι ύστερα ήρθε η ώρα για  τη συνέντευξη. Οχτώ άτομα σε ένα μικρό στούντιο. Χαμογελαστά σκανδιναβάκια και τρεμάμενα χέρια από την πλευρά μας. Μιλήσαμε για τις επιρροές τους και για την αγάπη τους στους Velvet Underground.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μας εξήγησαν πώς ήρθαν σε επαφή με τους ανατολίτικους ήχους που διακρίνονται στα κομμάτια τους και για το πώς χρειάστηκαν έξι ολόκληροι μήνες για να βρεθεί ένα σιτάρ στα παζάρια του Aarhus, αλλά και για το πόσο χαρούμενοι και εντυπωσιασμένοι είναι από την πρώτη τους περιοδεία εκτός Δανίας. Μαγεμένοι τόσο από την κουβέντα μαζί τους αλλά και από τη συναυλία που ακολούθησε. Επόμενο ραντεβού: Aarhus psych festival τον Οκτώβρη!

Ladies and gentlemen we are floating in space.

Kώστας & Μαριλένα

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:


More Posts for Show: