PENNY - PHOTO

Οι Penny Dreadful (Γιάννης Καλλιφατίδης, Πάνος Μπόμπολας,Χρήστος Καλλιμάνης και Νίκος Παναγιώτου), από το 2010 κομίζουν ήχο άγριο, σκοτεινό και ηλεκτρισμένο, επηρεασμένοι απο την Αυστραλέζικη και Αμερικάνικη ανεξάρτητη σκηνή, όταν δεν σέρνουν τις μπότες τους στις σκονισμένες λεωφόρους της Αμερικάνα και της κάντρυ.

Την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013, στις 10 μ.μ. έκαναν μια στάση στο στούντιο του Music Society Web Radio και συνομίλησαν ζωντανά με τον Κώστα Μελίτη στην εκπομπή Step Out of Time. Αφορμή γι’ αυτή την κουβέντα στάθηκε η live εμφάνιση-παρουσίαση του άλμπουμ τους DeadWood, που έγινε δυο μέρες αργότερα, το Σάββατο 9/11/2013 στο After Dark. Το σκηνικό ντύθηκε, λοιπόν, με μουσικές επιλογές απ’ τη δουλειά τους που είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα και η ατμόσφαιρα ζεστάθηκε σχεδόν αμέσως, μιας και τα παιδιά εκτός από καλοί μουσικοί ήταν και πολύ καλή παρέα.

Για μια ώρα μοιραστήκαμε μουσικές, μπύρες και απόψεις και μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα. Μας μίλησαν για το πώς εμπνεύστηκαν το όνομά τους, όπως και αυτό του δίσκου, από τη λογοτεχνία του 19ου αιώνα και μας έβαλαν στο παιχνίδι της δημιουργίας αυτού του δίσκου, για τον οποίο, όπως μας είπαν, δεν δούλεψαν μόνοι τους. Μία ομάδα ανθρώπων, «κομμούνα» είναι η λέξη που οι ίδιοι χρησιμοποίησαν αρκετές φορές στη συνέντευξη, εργάστηκε όπου και όπως μπορούσε αναλαμβάνοντας άλλος τις φωτογραφίες, άλλος τα social media κλπ. και απέδειξε ότι η συλλογικότητα είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να λειτουργήσει και να κινήσει τα νήματα και της μουσικής παραγωγής.

Και όταν η κουβέντα μας έγινε πιο γενική, πάλι στη συλλογικότητα κατέληξε, αφού στο ερώτημα αν υπάρχει ανεξάρτητη ελληνική σκηνή στις μέρες μας, με ενιαίο στίγμα η απάντησή τους ήταν αρνητική, γιατί ακριβώς λείπει το συνεκτικό στοιχείο στη φιλοσοφία, η αίσθηση της συλλογικότητας που διαμορφώνει και χαρακτηρίζει μια «σκηνή».

Αυτά και πολλά άλλα συζητήσαμε με τους Penny Dreadful και αφού τα βρήκαμε σε όλα τα επίπεδα είπαμε ότι θα τα ξαναπούμε σύντομα σε κάποια σκονισμένη λεωφόρο, στέπα, έρημο, live εμφάνιση ή απλά γυρνώντας το Deadwood στα πικάπ μας!

Στο παρακάτω link μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη των Penny Dreadful στον Κώστα Μελίτη.

 

Penny1


More Posts for Show: