Τη Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου, η Ματούλα Ζαμάνη ήταν καλεσμένη του Απόστολου Στάικου στην εκπομπή “Room Service”.

Η Ματούλα Ζαμάνη γεννήθηκε στο Βλαδιβοστόκ το 1912. Θα ήθελε να έχει γεννηθεί στα Τρίκαλα, αλλά η μοίρα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Μια μέρα, ενώ ήταν στη Φολέγανδρο χτυπά το τηλέφωνο «Καλησπέρα είμαι ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου» της είπε κάποιος. «Ναι, καλά και γώ είμαι η….» απάντησε εκείνη.

Τελικά ήταν ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου (τσέκαρε το τηλέφωνο με τη Μάρθα Φριντζήλα) και από τότε έχουν πάρει τα όρη και τα βουνά.

Ερμηνεύει τραγούδια όπως Έρημα κορμιά και Μιλώ για σένα και φορά μπλουζάκι με ένα τεράστιο κίτρινο παπί. Δεν βγαίνει ποτέ στη σκηνή χωρίς glitter και συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα της, τραγούδια όπως Να τη χαίρεσαι (Φοίβος – Βανδή) και Απορώ (Καρράς) δίπλα σε τραγούδια σταθμούς της Ελληνικής μουσικής.

«Αλλά.. αυτή είμαι» απαντά σε όποιον προσπαθεί να τη στριμώξει με ερωτήσεις περί ποιότητας και έντεχνου τραγουδιού (δηλαδή σε εμένα). Πιστεύει πως η κοινωνία μας μοιάζει με «ζάντα αλουμινίου», ενώ πριν από περίπου ένα μήνα κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «Varligali», στην οποία υπογράφει στίχους και μουσική.

Μιλήσαμε για πολλά που θα καούν, αν γίνουν λέξεις στο χαρτί.. Γι’ αυτό ακούστε την συνέντευξη της Ματούλας Ζαμάνη στο Music Society.

Σημείωση: Varligali – προφέρεται Βαρλίγκαλι και σημαίνει πέρα, δώθε στα Βλάχικα.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:


More Posts for Show: