Στους δρόμους συναντά κανείς, κλειστά μαγαζιά, ζητιάνους, άστεγους, βία, φόβο, αβεβαιότητα. Σκεφθείτε πόσοι συνάνθρωποι μας αποσύρονται από την καθημερινότητα στην πείνα και τη μοναξιά, έξω από τη ζωή που όλοι δικαιούνται να ζήσουν. Φεύγουν αυτόματα, σαν σε επιτραπέζιο, πάτησες σε λάθος τετραγωνάκι φίλε, όξω!

Στα κανάλια από την άλλη (ένα από τα πολλά κακά παραδείγματα της κοινωνίας μας) δημοσιογράφοι και πολιτικοί, με γυαλιστερά κοστούμια και ταγιέρ, με μέικ απ για να μη φαίνονται πως είναι, μιλάνε. Κατηγορούν ο ένας τον άλλο, αλλάζοντας κατά καιρούς θέσεις, για να μας μπερδεύουν προφανώς. Φυσικά οι «με κληροδοτημένη ασυλία» άνθρωποι ούτε να μιλήσουν δε ξέρουν. «Εσείς» – «Εμείς» – «Οι άλλοι». Ο συντονιστής αδυνατεί να συντονίσει πέντε – δέκα από δαύτους κάθε φορά – να κάνουν μια κανονική κουβέντα. Ο ένας πάνω στον άλλο. Αδιαφορώντας για οτιδήποτε εκτός από τον εαυτό τους και τον κύκλο τους.

Αυτή είναι η εικόνα. Αυτό είναι που μου με ανατριχιάζει. Πόσο είναι μακριά μια κατάρρευση, όταν στην τηλεόραση βλέπεις πως δεν έχει αλλάξει τίποτα;  Ακριβές παραγωγές γίνονται, για να διασκεδάσει ο κοσμάκης με άλλων τη διασκέδαση. Οι εκπομπές αυτές γνωστές. Χιλιάδες euro σπαταλούνται στην ψευτοχλιδή που μας «προσφέρουν». Ξεχνά ο κόσμος τα προβλήματα του αφού κάθε μεσημέρι του σερβίρουν  τα «προβλήματα» των επωνύμων σταρ μιας κοινωνίας που σαπίζει.

Είπε και ο τεράστιος χθες, «φούρνοι δεν υπήρχαν», άλλωστε μια ιστορική προσωπικότητα δεν θα ήταν «φούρναρης», λέω εγώ.

Το καλό είναι πάντως πως είμαστε στην άνοιξη και φτάνει καλοκαίρι. Εκτός από ακυβερνησία και ίσως πάλι εκλογές, θα «δούμε» μουσική.

Οι Last Drive νέα δουλειά, ανακοινώθηκε ο Morrissey,  θα γίνει  Rockwave, ενώ αν φτάσουμε στο Σεπτέμβρη σώοι, θα δούμε και τους Red Hot Chili Peppers.

(Τα τελευταία λόγια για να έχουμε ένα πιο αισιόδοξο φινάλε σε ένα μαύρο κείμενο)

Vag

 


More Posts for Show: