#1 – “Step out of time” meets Gew – Gaw

Η εκπομπή ‘Step Out Of Time’ και ο Κώστας Μελίτης παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στα μουσικά fanzines και φιλοξενούν στο studio του musicsociety.gr τους ανθρώπους που εκδίδουν τα πιο γνωστά ή πιο ενδιαφέροντα από αυτά, για λίγες μόνο Κυριακές, στις 20.00’!

Λίγα λόγια για το έργο…

Ο όρος ‘fanzine’ αναφέρεται κυρίως σε αυτοεκδιδόμενα – εναλλακτικά έντυπα, που διοχετεύονται από ανεξάρτητα δίκτυα διανομής.
Ή, αλλιώς… Πώς, από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα, οι fans του rock ‘n’ roll και της underground κουλτούρας ξεκίνησαν να δημιουργούν τα δικά τους, ‘αυτοσχέδια’ έντυπα, γράφοντας τη δική τους ξεχωριστή ιστορία… Από τα πρώτα fanzines, που έγραφαν άνθρωποι σαν τον Lester Bangs και τον Greil Marcus, μέχρι το θρυλικό Sniffin’ Glue του Mark Perry, τα fanzines συντρόφευσαν όλα αυτά τα χρόνια τις υπόγειες μουσικές με την αληθινή δημιουργική αφοσίωση των fans, που μόνο με λίγα και ερασιτεχνικά μέσα καταφέρνουν να ξεπεράσουν τη μουσική βιομηχανία και τον επίσημο μουσικό τύπο.

Στην πρώτη εκπομπή ο Κώστας Μελίτης συζητάει με τον Αντώνη Μπεϊζάνη, από το μουσικό fanzine Peace Frog, που αποτελεί συνέχεια του ιστορικού Gew – Gaw – ενός από τα μακροβιότερα και καλύτερα μουσικά fanzines, με ειδίκευση στην ψυχεδέλεια και το garage.

Μαζί τους θα ξεναγηθούμε στον υπέροχο ψυχεδελικό κόσμο του Peace Frog ακούγοντας μουσική από τις συλλογές που το συνοδεύουν, ενώ ο Αντώνης θα μας εξηγεί, εκτός των άλλων, την αποδοχή που γνωρίζει το συγκεκριμένο fanzine, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό…

Αυτή την Κυριακή 27/11 στις 20:00’
Η εκπομπή ‘Step Out Of Timε’ συναντά το fanzine ‘Peace Frog’, για ένα ψυχεδελικό ταξίδι στα άδυτα του underground…

Kλείστε θέση!
Stay Tuned!
@
www.musicsociety.gr

Links:
http://www.gew-gaw-fanzine.gr/
http://www.fanzines.gr/
http://stepoutoftime.blogspot.com/


More Posts for Show: