Την Τρίτη 3 Απριλίου η εκπομπή “Δοκιμαστική Πτήση” με την Θένη Αξιωτοπούλου,  υποδέχτηκε στο studio του Music Society τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη και τον Οδυσσέα Ιωάννου!

Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Οδυσσέας Ιωάννου βρέθηκαν στο Music Society, μετά από 1,5 μήνα που προσπαθούσαμε να βρούμε μια ημερομηνία να μας βολεύει … όσο περίπου έχει που κυκλοφορεί και ο καινούργιος τους δίσκος.

Ένας καινούργιος δίσκος λοιπόν… ή, καλύτερα, φωτογραφίες  μιας μέρας τους. Αντί για καρέ, τραγούδια!

Έτσι δεν συμβαίνει με τις φωτογραφίες; Αποτυπώνουν τη στιγμή! Πώς είσαι, τι φοράς, πώς νιώθεις, τι πιστεύεις…

Αυτή η συνέντευξη θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα καρέ.

Ο Μίλτος και ο Οδυσσέας ήρθαν με τα σημερινά τους «ρούχα», χαλαροί κι ευδιάθετοι.

Μιλήσαμε για τη συνάντησή τους στο δίσκο: «βρισκόμαστε καλά στο γήπεδο» λέει ο Οδυσσέας, «ταιριάζει ο ένας στη μελωδία του άλλου» λέει ο Μίλτος.

Το σίγουρο είναι ότι, κάπου ανάμεσα στην μπάλα και στις παρτιτούρες, βρίσκονται. Κι όταν βρίσκονται, χαίρονται.

Νομίζω ότι θα μπορούσαν να είναι φίλοι από πιτσιρικάδες… και οι δύο εξάλλου φαντάζονταν τον εαυτό τους με την φανέλα της Α.Ε.Κ.

Και οι δύο γύρισαν την πλάτη σε όσα σπούδασαν και βούτηξαν στα ταραγμένα νερά της δημιουργίας. Μια τεράστια θάλασσα κι αυτοί να ψάχνουν λέξεις και νότες… όσος ο κίνδυνος, τόση κι η χαρά.

(Ίσως γι΄ αυτό στις μέρες της κρίσης, αυτό που κάνουν κι αυτό που προτείνουν είναι το κολύμπι…)

Η πρώτη ερώτηση που ήθελα να τους κάνω ήταν «Γιατί ξένοι σ΄ έναν τόπο που αλλάζει»; Εντάξει για τον τόπο το καταλαβαίνω… αλλά ξένοι;

Την ερώτηση δεν την έκανα, αλλά εγώ δεν τους ένιωσα ξένους… ούτε με τα τραγούδια τους, ούτε με όσους τα ακούνε, ούτε- κυρίως αυτό -με τον καθρέφτη τους.

Ούτως ή άλλως είπαμε… σε αυτήν τη συνέντευξη ο στόχος δεν ήταν να τα μάθουμε όλα, αλλά να αποτυπώσουμε τη στιγμή. Κι αυτό νομίζω ότι έγινε.

Υ.Γ. Η φωτογραφία αυτής της συνάντησης, σίγουρα, θα έμπαινε σε ένα από εκείνα τα μπλε άλμπουμ, τα αγορίστικα… αν φυσικά δεν υπήρχε η Ευγενία…

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: