K.Bήτα01

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, ο Νίκος Δασκαλάκης -σε μια έκτακτη εκπομπή «Tales ‘n Tunes»- φιλοξένησε στο studio του Music Society Webradio τον Κωνσταντίνο Βήτα!

Όλα ξεκίνησαν από τον θόρυβο ενός χαλασμένου φωτοτυπικού. Στο μυαλό ενός νεαρού ζωγράφου οι καθημερινοί ήχοι ταυτίστηκαν με τα χρώματα και αναμειγνύοντας τους ήχους αυτούς με μελωδίες γεννήθηκε μια νέα ιδιαίτερη μουσική, η μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα.

Ο πειραματισμός όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ο στίχος, πάντοτε ελληνικός και συναισθηματικός, έδεσε με την μουσική και το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια νέα γλώσσα που αρχικά την καταλάβαιναν όσοι μπορούσαν να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις και να αντικρίζουν την εικόνα που σχηματίζει το τραγούδι.

K.Bήτα01

Ο δημιουργός μεγάλωσε, η μουσική του εξελίχθηκε, αλλά η ταυτότητα των τραγουδιών του παρέμεινε αναλλοίωτη. Είναι τραγούδια που μιλάνε για όλους εμάς, χωρίς διακρίσεις, για αυτά που νιώθουμε, για αυτά που φοβόμαστε, για αυτούς που αγαπάμε, για την ίδια μας την ψυχή.

Η ψυχή μας είναι τέλεια, όπως αναφέρει ο δημιουργός, αλλά εμείς ως άνθρωποι, ως ατελή όντα, δεν την προσέχουμε όσο της αξίζει. Αναζητάμε την ευτυχία μέσα από τον υλισμό και όχι μέσα από την πνευματικότητα, αγνοώντας ότι το δικό μας μέλι, ο σκοπός της ζωής μας, εκπληρώνεται μόνο μέσα από την επίτευξη της εσωτερικής μας γαλήνης.

K.Bήτα03

Γαλήνη, αυτό είναι το κυρίαρχο συναίσθημα της συγκεκριμένης συνέντευξης. Κατά την διάρκεια αυτής της κουβέντας, ο Κωνσταντίνος Βήτα πιλοτάρει προσεκτικά πάνω από αυτό το συναίσθημα και μας παροτρύνει να αγαπήσουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας και ολόκληρο τον κόσμο, αυτόν τον κόσμο που είναι μέσα μας, αρκεί να τον δούμε…

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: